martes, 13 de abril de 2010

AMB 2 VOTS FAVORABLES (ICV-EUiA i CIU) 11 ABSTENCIONS (6 PIC, 2 CIU, 3 ERC I 1 PSC) CALDES DE MALAVELLA APROVA MOCIÓ PRESENTADA PER EL REGIDOR DE EUiA EN DEFENSA DEL JUTGE BALTASAR GARZON

Molts ciutadans /nes estem seguint amb extraordinària preocupació la situació que s'està produint en relació amb l'actuació del Tribunal Suprem, amb motiu de les acusacions per prevaricació contra el Jutge Baltasar Garzón.


Al marge d'altres consideracions sobre el treball del jutge Baltasar Garzón, sembla sorprenent que se li obri un expedient de suspensió, partint de l'admissió a tràmit d'una querella criminal interposada contra ell, en base a la seva actuació judicial per intentar investigar els crims imprescriptibles del franquisme, i una altra dirigida a intentar deixar sense valor les proves obtingudes en la investigació del cas Gürtel.


Produeix indignació i estupor comprovar com, en comptes d'animar la persecució dels delictes comesos durant el franquisme, contra molts ciutadans del nostre país, es persegueixi a aquells que intenten contribuir a fer justícia. És increïble que s'empari els botxins, i s'abandoni una vegada més a les víctimes.


És igualment sorprenent que es pretengui mitjançant querelles criminals constants, minar l'esforç judicial per intentar aclarir casos de corrupció com el cas Gürtel, intentant emparar les pràctiques corruptes, limitant la possibilitat d'investigació. De continuar-se la tramitació contra el jutge Garzón s'estaria posant en perill la investigació del cas Gürtel i sembrat el camí d'impunitat per als actualment implicats


Aquestes actuacions judicials iniciades pels àmbits de la dreta i l'extrema dreta del nostre país, autors de les querelles criminals admeses a tràmit, suposen un cop inadmissible a la democràcia i la justícia al nostre país que no ha de ser emparat pels òrgans de Govern dels jutges.


El que està passant en el present cas no és sol una actuació contra un jutge que, a l'exercici de les seves funcions, inicia actuacions judicials en l'àmbit de la seva competència i en el marc de les atribucions que té encomanades, sinó que el que es trasllada a tota la ciutadania és que en aquest país hi ha assumptes i persones que són intocables i que actuar contra ells suposa, encara avui, conseqüències greus per aquells que actuen.


Creiem que la campanya de persecució i demolició que s'està duent a terme per sectors de l'extrema dreta i la dreta del nostre país és realment inadmissible en democràcia, intenta minar la independència judicial, i pretén enviar un missatge al conjunt de la ciutadania que existeixen límits no escrits per a l'acció de la justícia i la democràcia.

 No és en pas d'estranyar que demòcrates de tot el món i organitzacions judicials nacionals i internacionals de drets humans s'hagin escandalitzat davant d'aquesta campanya i hagin mostrat la seva solidaritat amb el jutge Baltasar Garzón.


Per tot això i en tant es resolguin els procediments judicials contra el Jutge Garzón, aquest no hauria de ser suspès de les seves funcions, ni s'han de continuar prenent decisions que posin en entredit la imparcialitat de l'òrgan de Govern dels Jutges i del propi Tribunal Suprem.


Per tot l'anterior es proposa al ple de l'ajuntament que adopti els següents
 ACORDS
 1r. Mostrar la solidaritat i suport al jutge Baltasar Garzón, davant de la campanya de persecució i demolició a la qual està sent sotmès.


2n. Exigir el Consell General del Poder Judicial que actuï amb absoluta imparcialitat en el present assumpte, sense procedir a prendre decisions de suspensió de les funcions del jutge Baltasar Garzón, en tant que no es produeixin resolucions judicials en relació amb els fets que se li imputen.


3r. Exigir que les víctimes del franquisme que van instar la iniciació del procediment judicial obert pels crims del franquisme puguin ser part en el procediment judicial obert contra el Jutge Baltasar Garzón pel Tribunal Suprem.
  4t. Garantir que els procediments per corrupció, investigats fins al moment pel jutge Garzón continuïn i ampliïn l'àmbit d'investigació amb objecte d’aclarir les responsabilitats penals que hi hagués lloc.
 De la següent Moció es donarà trasllat a
 - President del Consell general del Poder Judicial.

Victoriano Ramos Alfonso
Regidor y Portaveu del Grup Municipal EUiA-ICV.
Ajuntament de Caldes de Malavella
Caldes de Malavella, 12 de febrer de 2010

No hay comentarios: