domingo, 2 de mayo de 2010

1R DE MAIG: MILERS DE MANIFESTANTS CLAMEN A BARCELONA PER LA VAGA GENERAL

Amb el lema unitari “Contra les retallades socials, cap a la vaga general” la manifestació de l’1 de maig alternatiu d’enguany ha arrencat davant l’edifici de la patronal catalana Foment de Treball, o­n s’ha denunciat els banquers i empresaris com a culpables de l’actual crisi del capitalisme que volen fer pagar als treballadors. Poc després la manifestació s’ha aturat davant l’edifici del Palau de la Música, o­n s’ha denunciat la corrupció política exemplificada en el cas Millet mitjançant diverses pintades. Un cop al Passeig de Gràcia, una acció simbòlica davant l’edifici de la Borsa denunciava així mateix la responsabilitat d’aquesta institució financera del capitalisme en la greu crisi actual.

La manifestació ha conclòs amb la lectura del manifest unitari, o­n s’assenyala que “els col.lectius, organitzacions i plataformes catalanes que ens reunim de nou en aquest 1 de Maig alternatiu i combatiu, fem una crida a la mobilització social, a la lluita per seguir denunciant els efectes que el sistema, la seva crisi i les polítiques que els gestionen tenen sobre les i els més vulnerables. Només podrem assolir tot això amb una gran vaga general”.

La manifestació unitària, impulsada per la Campanya contra la Europa del Capital, la crisi i la Guerra, ha comptat amb una àmplia participació de l’esquerra radical i anticapitalista, tant política, com sindical i social, amb presència també de col·lectius de treballadors i treballadores immigrants. Al llarg del recorregut s’han corejat consignes de denúncia com ara “que la crisi la paguin els rics”, amb especial insistència en la necessitat de convocar una mobilització general contra la crisi i els plans de govern i patronal contra la classe treballadora: “com a Grècia, vaga general”, “contra la reforma laboral, vaga general”, “contra la crisi del capital, vaga general”.

http://www.kaosenlared.net/noticia/1r-maig-milers-manifestants-clamen-barcelona-per-vaga-general-cronica-

No hay comentarios: