viernes, 22 de abril de 2016

Inútils però ben pagats.


El cel s'enfosqueix i la terra s'obre, anem a caure a l'abisme, fins a l'infern, serem engolits per les flames de la indiferència, la corrupció, els poders econòmics sense escrúpols... i tot això succeirà si no existeix un govern que posi remei. Però per ventura importa? No massa.

Ens queda un govern en funcions que no pot aprovar projectes de llei, no pot tramitar augments de pressupost, ni signar tractats internacionals, ni licitacions públiques, entre altres limitacions. Respecte als mercats Internacionals, s'ha de mantenir la confiança dels llops, ja que la incertesa sobre la formació d'un Govern i la seva falta d'estabilitat significarà en un futur refinançar els venciments de deute pagant majors interessos, interessos que paguem tots. També és cert que un govern de canvi, sensible a les necessitats dels més desafavorits, no agradi a aquestes feres assedegades de diners.


Tenim paralitzats diversos projectes com la Reforma Electoral, un dels temes imprescindibles a tractar pel futur govern. Ja n'hi ha prou d'una llei electoral injusta i poc democràtica. Paralitzada la Proposició de Llei de creació d'un fons per combatre la pobresa i l'exclusió social. Un altre tema a tractar amb caràcter d’urgència. Paralitzada la Proposició de Llei per la qual es modifica la Llei de mesures de suport a l'emprenedor i d'estímul del creixement i de la creació d'ocupació. Sembla que no s'adonin de l'altíssim nivell d'atur existent. Aquests, entre altres projectes, paralitzats amb escassa sensibilitat cap als nombrosíssims nuclis de població de qui la seva preocupació diària no és si el seu nom apareix als papers de Panamà, però sí poder portar un plat a taula o arribar a fi de mes. I sense oblidar-nos de totes les lleis injustes o absurdes que el PP ens ha imposat a força de ‘decretazo’ (serà per això de la lletra amb sang entra) i que els líders “de progrés i canvi” ens han repetit fins a la sacietat que serien derogades.

Així doncs, tenim un grup minoritari de senyors i senyores que es fan anomenar polítics, anant d'un lloc cap a un altre, dient que la setmana que ve tenim una reunió i sortint d'ella com abans d'entrar, cobrant el seu sou, les seves dietes, amb el seu iPad, el seu bar a preus reduïts, exigint tracte preferencial als aeroports, etc, etc... sense importar-los el tipus de vida que porten els ciutadans als quals diuen representar.  Si cal anar a noves eleccions aquí estem per pagar-les entre tots, no es preocupin.


Doncs bé senyors/es diputats/des, gaudeixin dels seus sous i deixin uns mesos més un govern en funcions que ni tan sols s’ha de sotmetre al control parlamentari. Nosaltres anirem caient a l'abisme, no es queixin si després els estem esperant a la caverna.

No hay comentarios: