domingo, 31 de julio de 2011

La nostra opinió al BIM d'agost (ampliada)

Al segon ple d’aquesta nova etapa s’han tirat endavant totes les propostes presentades. Aquest consens no és estrany ja que són, en general, bones pels caldencs. Possiblement també pel fet de presentar totes les propostes en un sol paquet, la qual cosa fa que no votar en contra de les bones afavoreixi d’altres més qüestionables com per exemple la tanca del camp de futbol. Veiem un resum de les més importants:

La modificació del pressupost té com aspectes positius la contractació de personal i hem insistit en que aquestes places les ocupin gent del poble. La creació de llocs de treballs és un tema important que hem tocat al nostre programa, igualment que potenciar el comerç del poble. I CiU també ho fa: 289’10€ en cafès i croissants. Potser no calia fer-ho així?




La connexió del Pasteral és necessària, només queda per determinar com s’aplicarà a la factura de cada abonat.

El projecte Brúixola de suport a alumnes amb dificultats també ens sembla una bona idea, encara que hi ha dubtes de si el cost per a l’Ajuntament serà 0 com ens han dit. El que queda clar és que el Departament d’Ensenyament com a màxim responsable del fracàs escolar, estipula que les despeses de les activitats aniran a càrrec de Caldes i cap per a ells.

Finalment la proposta per mantenir els serveis del CAP és beneficiosa per a tothom. Però, a què és degut que s’hagi arribat a aquesta situació? Són els partits que governen, que han obtingut el recolzament majoritari de la població, qui ens porten a la privatització dels serveis i al dia d’avui. Llavors, qui té dret a queixar-se?

No sembla però, que tothom a CiU es sotmeti a unes decisions injustes que fan pagar els ciutadans els excessos d’uns mals gestors que, a més, gosen dir que ens representen. Aquí podeu llegir la notícia, ens sorprendrà el nostre alcalde sumant-s’hi?

Per últim volem tornar al cost ‘real’ dedicat a les retribucions dels regidors per aclarir un tema que surt al BIM de juliol. Literalment: “El ple va aprovar la rebaixa de les retribucions de l'Alcalde i els regidors del govern i de l'oposició en un 3% respecte als de la legislatura passada, un gest que va en sintonía a la situació econòmica difícil que estem vivint.” Si el gest fos real aquest ajuntament no ens costaria més que l’anterior. La difícil situació econòmica ens ha de fer gastar MENYS, senyors del govern. Aquest paràgraf publicat al BIM no diu tota la veritat. Hem d'evitar arribar a casos com aquest (veure notícia). Si llegiu la notícia mireu qui des del govern ha propiciat aquest deute. Fer números no és cosa d’aquest partit.

També és cert que pensem que aquests sous poden ser alt o baixos depenent de la feina feta. Aquí donem una mostra: la regidora del PP va voler aclarir al ple que la modificació per indemnitzacions de 12100€ només era pel regidor del PSC. No va dir, però, que el nombre màxim d’assistències que es pagaran l’any 2011 ja està determinat, i que si fem números el regidor del PSC només cobraria com a màxim 9117€. Ara bé, si resulta que el regidor del PSC (recordem que està al govern!) ja ha començat a faltar a les comissions informatives i li pregunten si es pot aparcar o no a la plaça Sant Esteve i ni tan sols sap què fan els senyals de prohibició tapats... com considereu el seu sou?

Volem creure que l’equip de govern es mereix un vot de confiança, encara no fa ni 3 mesos que són a l’ajuntament. Considerin això com un toc d’atenció.

2 comentarios:

liberty dijo...

Gairebé 300 € en cafès i pastes! Doncs ja podien esmorzar a casa abans de venir al ple!

p.g. dijo...

Liberty, se suposa que era per explicar a tota la gent que treballa per l’ajuntament com volen que funcioni a partir d’ara, la seva organització... a saber. És veritat que si forma part de la feina no cal tirar dels diners públics, i si era un acte partidista molt menys.