martes, 28 de diciembre de 2010

Caldes augmenta en 3,2 M la inversió del pressupost del 2011 respecte a la del 2010

 La nova biblioteca i la connexió amb la canonada del Pasteral s'enduen 2,7 milions L'abstenció del PSC fa possible l'aprovació dels comptes






El ple va debatre el compte a la sala de sessions de la Casa Rosa.<br/>
El ple va debatre el compte a la sala de sessions de la Casa Rosa.
 carles colomer
CALDES DE MALAVELLA | E.B.
L'Ajuntament de Caldes de Malavella va aprovar ahir en l'últim ple ordinari de l'any el pressupost que regirà els comptes de la corporació municipal durant l'any 2011. Un compte que es va aprovar gràcies a l'abstenció del grup socialista i que ascendeix fins als 10,2 milions d'euros, tres milions més que el de l'any 2010.
Un augment que es deu bàsicament al creixement de les inversions, que superen en 3,2 milions els 762.000 euros pressupostats en aquesta partida en el compte del 2010. En total, la inversió prevista per a l'any 2011 és de 4.067.000 euros i d'aquests, 2,1 milions van a parar a la construcció de la nova biblioteca, que serà set vegades major que l'actual, de 161 metres quadrats. L'altra gran inversió de Caldes per al 2011és la connexió amb la canonada del Pasteral, de 570.000 euros i que ha de millorar la qualitat de l'aigua.

Controvèrsia per la biblioteca
La nova biblioteca és l'aspecte que va fer perillar l'aprovació d'aquest nou pressupost de Caldes, ja que el govern de la PIC està en minoria i li calia almenys una abstenció perquè pogués prosperar, tal com va ser al final, la del regidor del PSC David Lacoma.
L'alcalde, Joan Colomer (PIC), va defensar el compte, va dir que l'augment de la inversió es deu als dos grans projectes, i que estan subvencionats, ambdós, en ?almenys el 50% i que, per tant, "si cal demanar un crèdit, encara tenim marge per endeutar-nos"
Des del grup de CiU, el portaveu, Salvador Balliu, va criticar dient que "no és el moment de gastar tants diners", i va mostrar-se contrari a fer la bblioteca. Des d'ERC, per la seva banda, Xavier Tresserras va titllar el pressupost d'"electoralista", tot demanant que es prorrogués l'actual.
El regidor del PSC David Lacoma va dir que havia decidit abstenir-se perquè "som incapaços de biocotejar projectes com ara la millora de l'aigua potable i les urbanitzacions", i va justificar el seu vot dient que Caldes ja jutjarà el dia de les eleccions. Finalment, Victoriano Ramos, per part d'ICV, va votar-hi en contra perquè "no estem d'acord amb la manera amb què es finançarà la inversió", a través d'un crèdit d'1,7 milions.

No hay comentarios: