viernes, 23 de diciembre de 2011

Bons desitjos per a temps difícils



Si mirem enrere podem recordar com els nostres avis i pares buscaven la convivència familiar. Les famílies es reunien en un ambient solidari i compartien el que cadascú podia. Les nostres àvies feien dolços de forma artesanal sense els moderns aparells que avui ens semblen imprescindibles a qualsevol llar. Per a moltes famílies tenir una bicicleta, per anar a treballar, suposava un esforç econòmic important, i es cuidava com si fos un fill més.

A partir d’aquesta època i en les posteriors dècades, hem anat avançant poc a poc, social i econòmicament. Avui hem volgut posar la felicitació de Nadal amb una imatge de la pel·lícula Novecento, entre altres coses perquè ens recorda als nostres avis, i també per no oblidar de com vivien i quines són les nostres arrels.

És evident que les necessitats ens les hem creat nosaltres mateixos, que no hem sabut resistir-nos a les calculades estratègies de consum a les que hem estat sotmesos, i que som responsables d’una bona part del que estem patint. Però amb un agreujant, hem estat nosaltres, els ciutadans, qui hem posat al front dels governs democràtics als qui en major o menor mesura han mirat pel poble, pels joves, famílies i jubilats. Som nosaltres (tots) els que de festa en festa hem celebrat les majories dels governs que una vegada apoltronats, s’han tornat en contra d’alguns (no de tots ja que els segueixen votant), arrabassant els drets aconseguits des de l’extinció de la dictadura franquista. Ara, sotmesos a les dictadures dels mercats, de forma democràtica hem tornat disfressats (amb altra aparença) al Novecento.

Des de la ràbia de veure com no hem sabut mantenir el que a molts els va costar anys de presó o la vida, us desitgem, de tot cor, unes bones festes i un 2012 de salut, treball i coratge.

La passivitat ens fa esclaus, i la millor manera d’escapar d’un problema és solucionant-lo, no siguem esclaus
.

No hay comentarios: