sábado, 16 de octubre de 2010

CiU, ERC i ICV demanen responsabilitats al batlle de Caldes pels impagats

L'alcalde és edil d'Hisenda i els tres grups consideren que ell i la secretària haurien d'haver-ho detectat abans

CALDES DE MALAVELLA

E.B. Tres dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Caldes de Malavella demanen responsabilitats a l'alcalde Joan Colomer (PIC), que és el titular de l'àrea d'Hisenda després es detectessin factures d'anys anteriors sense pagar per un valor total de gairebé 221.000 euros.

I és que al parer d'ERC, CiU i ICV no n'hi ha prou d'haver liquidat les factures, pagat als proveïdors i remodelat el servei de comptabilitat fent fora l'assessor extern i reubicant l'administratiu comptable. Sinó que com explica l'edil de CiU Salvador Balliu aquest tema "és un error garrafal i si cada any es tanca un pressupost no entenc que no hagin detectat que no s'ha pagat a gent". A banda, el regidor d'ICV Victoriano Ramos ressalta que "hi ha falta de control i és un treball que potser si que hi ha hagut falta de professionalitat per part d'un admnistratiu però la secretària i l'alcalde són els seus supervisors i ho haurien d'haver detectat". Per tot això, reclamen que l'alcalde "no busqui responsables en l'administració" sinó que el batlle i la secretària també en serien, afegeix l'edil d'ICV.

Des d'ERC l'edil Xavier Tresserras va més enllà i afirma que malgrat només quedar uns vuit mesos per finalitzar el mandat, en el govern de Caldes "l'alcalde hauria de deixar si cal de ser regidor d'hisenda i que mentrestant ho faci un altre". Afegeix que entén "que és un tema complicat però almenys, que ell assumeixi part de culpa", puntualitza. Pels tres edils, els impagats, que corresponen als anys 2006 a 2009 són un tema que "no s'ha parlat prou amb l'opocisió, sinó quan estava en vies de solució", es lamenta Tresserras i els altres dos edils apunten el mateix.

En canvi, des del PSC el regidor David Lacoma assegura que la situació "ha estat un cúmul de circumàncies negatives i s'ha arribat a aquest punt" i assegura que si bé s'ha fet "un procés transparent, el regidor d'Hisenda és responsable políticament, però penso que ja ha assumit les seves responsabilitats" i demana que no torni a passar i s'hi posin mesures.


http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/16/ciu-erc-icv-demanen-responsabilitats-al-batlle-caldes-pels-impagats/439067.html

No hay comentarios: