domingo, 14 de noviembre de 2010

MANIFEST DE REBUIG PELS FETS DEL 8 DE NOVEMBRE A AL-AAIUN

Dilluns 8 de novembre de 2010 les tropes marroquines van desallotjar de forma violenta i totalment desproporcionada el campament de Gdeim IZIC, o campament Pacífic de la Dignitat, on més de 20.000 sahrauís s’havien instal•lat des del 10 d’octubre com a mesura de protesta per la situació social i econòmica que viu la població sahrauí.



Aquests fets es van produir just unes hores abans que comencés la tercera ronda de negociacions entre el Govern del Marroc i el Front Polisario a Nova York, auspiciada per l’ONU i uns dies després que observadors internacionals i periodistes espanyols fossin agredits i que parlamentaris espanyols i europeus fossin expulsats del país.

Des d’aleshores no s’ha permès l’entrada a cap periodista ni a cap observador internacional més, cosa que no deixa de ser una mostra més de la manca de transparència i de la violació del dret a la informació.
 Davant d’aquests fets la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí vol:
  • Expressar el rebuig i la indignació davant la violència de l’exèrcit i la policia marroquins, en el desmantellament del campament, on milers de ciutadans i ciutadanes sahrauís estaven acampats pacíficament.
  • Condemnar la manca de transparència informativa del Govern marroquí, en obstaculitzar permanentment l’entrada al país dels mitjans de comunicació i observadors internacionals.
  • Instar l’ONU i totes les parts implicades, que d’acord amb la legalitat internacional, s’impliquin activament per garantir la seguretat i la integritat de la població sahrauí, i que impulsi una solució definitiva del conflicte en compliment de les resolucions dictades.
  • Instar el Govern marroquí i al Front Polisario a avançar en el procés de pau per arribar a la celebració del referèndum d’autodeterminació del Poble Sahrauí.
  • Demanar al Govern espanyol la condemna d’aquestes actuacions i que promogui un nou impuls en les negociacions per tal de complir amb la major rapidesa amb les resolucions i la legalitat internacionals.

No hay comentarios: