miércoles, 3 de noviembre de 2010

LAS DIMENSIONES DEL BIM DE CALDES SE AMPLIAN, PERO LOS ESPACIOS DONDE LOS GRUPOS DE LA OPOSICIÓN MANIFIESTAMOS NUESTRAS OPINIONES... ¡NO!

Este mes de noviembre he tenido que recortar drasticamente la aportación de ICV-EUiA en el Boletin Informativo Municipal, motivo por el cual, aquí, que no tenemos limitacíones, transcribo el contenido completo, sin recortes.

Al llarg d'aquesta legislatura i en diferents ocasions el grup d'ICV-EUiA ha presentat diverses mocions en contra de directives europees que retallaven drets dels ciutadans (treballar 65 h. setmanals, privació de llibertat als emigrants “Directiva Retorns”). Totes aquestes votacions, han estat aprovades per majoria simple, i s’han abstingut per considerar que la normativa europea no havia de ser considerada per l’Ajuntament els grups del PSC i PIC .

Però contràriament, i d’això ens tenim que congratular, a l’últim ple del nostre Ajuntament, s’ha aprovat una moció, ara per unanimitat, que matisa la directiva europea 2006/123/CE, la qual permet iniciar una obra, si es rellevant, sense prèvia llicència municipal, reemplaçant el permís obligatori a una simple comunicació del promotor a l'ajuntament, una vegada informada per un tècnic competent (que presumiblement la dirigirà). O sigui que ara si que ens hem donat compta tots els grups polítics -inclús els que abans s’abstenien- que les Directives europees ens afecten- i que aprovar-les tal qual, significaria introduir més caos en l’ urbanisme de Caldes.

ICV-EUiA celebra aquesta unanimitat, alhora que recorda, ara que ens són properes les eleccions, que els votants es pensin ben bé a quin donen el seu vot,  no sigui que vagi a parar als grups que generen aquests tipus de polítiques, que com pretén aquesta Directiva, si no són capaços de corregir-la,venen a afavorir típiques actuacions del capital i no a les finalitats de política redistributiva i social que es pot aconseguir a traves del sistema d’impostos que s’atorguen als Ajuntaments.

No hay comentarios: