domingo, 15 de noviembre de 2009

- ENRIC PARDO - MANS NETES


divendres, 6 / novembre / 2009

ACLARIMENTS EN RELACIO A LES PRETESES IRREGULARITATS A L'AJUNTAMENT DE GIRONA

L'informe exculpa Pardo de cap il•legalitat

Les conclusions de l'expedient evidencien que les adjudicacions a la cooperativa La Copa no han vulnerat el règim d'incompatibilitats i que el regidor «no va participar ni va proposar cap actuació» relacionada amb el contracte pel qual l'entitat obtenia l'adjudicació d'un estudi de l'arbrat per valor de 32.198 euros.

INFORME JURÍDIC
«El senyor Pardo no estava afectat pel règim d'incompatibilitats»
«L'entitat La Copa no incorria en cap circumstància de prohibició per contractar amb l'Ajuntament de Girona de conformitat amb la llei de contractes del sector públic»
«El senyor Pardo no estava afectat pel deure d'abstenció en els contractes de serveis pel treball de camp sobre l'arbrat, en no haver participat ni proposat cap actuació relacionada amb l'indicat contracte»
L'expedient també detecta i evidencia que dues vegades Pardo s'hauria d'haver abstingut en l'adjudicació de dues accions de 250 euros i 748 euros respectivament, que també es van adjudicar a La Copa. Tot i això, l'informe assenyala que malgrat el deure d'abstenció, no hi ha irregularitats. La secretària firma l'expedient el 23 d'octubre, però el 2 de novembre s'hi afegeix la vida laboral de Pardo.

Extracte final del informe jurídic

VI.- CONCLUSIONS.

A tenor de les consideracions anteriors procedeix a criteri dels sotasignants concloure el següent:
Primera.- El senyor Pardo no estava afectat pel règim d’incompatibilitats derivat de l’article 178 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General al que remet l’article 49.1.f) de la Llei 30/2007, de Contractes del Sector Públic, en relació a cap dels contractes objecte del present informe.

Segona.- L’entitat La Copa, SCCL, no estava incursa en cap circumstància de prohibició per a contractar amb l’Ajuntament de Girona de conformitat amb l’art. 49.1.f) de la Llei de Contractes del Sector Públic.

Tercera.- El senyor Pardo no estava afectat pel deure d’abstenció derivat de l’article 28 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, en el seu apartat e) en els contractes de serveis corresponents a la realització d’un treball de camp per a traspassar a la cartografia municipal els elements de les zones enjardinades i l’arbrat de Girona (exp. 2009008923) d’import 32.198,98 €, en no haver participat ni proposat cap actuació relacionada amb l’indicat contracte.

Quarta.- El senyor Pardo no estava afectat pel deure d’abstenció en relació als contractes derivats de l’organització de la setmana del Medi Ambient i Dies d’Ecologia del 2009 (expedient 2009006224) d’imports 879,05 € i 374,10 € i subministrament de material relatiu a la sensibilització envers la tinença d’animals de companyia 2009 (expedient 2009010020) d’import 4.402,67 € en estar iniciats els expedients amb posterioritat al 2 d’abril de 2009 i per tant en haver transcorregut el termini dels dos anys exigit per l’indicat precepte.

Cinquena.- El senyor Pardo estava afectat pel deure d’abstenció en l’adjudicació dels treballs de l’exposició “Canvi climàtic i consum a Girona” d’import 250 €, en favor de la cooperativa catalana limitada “La Copa” (expedient 2008004535) i en la programació de l’organització d’activitats en relació a l’organització de la setmana del Medi Ambient i Dies d’Ecologia (expedient 2008004015) en haver-se adjudicat a la societat cooperativa catalana limitada La Copa, la instal•lació, col•locació i presentació de l’exposició “Un món diferent. Efectes del canvi climàtic a casa nostra” per un import total de 748,20 €, IVA inclòs, en haver-se tramitat i adjudicat dintre del període de dos anys establert en l’article 28.e) de la Llei 30/92, de 26 de novembre.

Sisena.- Malgrat el deure d’abstenció en l’adjudicació dels dos contractes referits en la conclusió cinquena, aquests no queden invalidats tot atenent que la prestació del servei ja ha estat efectuada, que les adjudicacions es van efectuar de conformitat amb el corresponent informe tècnic municipal i de conformitat amb l’article 66 de la LRJPAC.

Setena.- Cap responsabilitat es deriva pel regidor senyor Enric Pardo i Cifuentes per raó de no haver-se abstingut en la tramitació i resolució dels dos expedientes referenciats; ni en l’àmbit administratiu ni en el de la responsabilitat patrimonial que li podria ser exigible per l’acció de regrés ja que pel que fa a la responsabilitat administrativa aquesta únicament és exigible als empleats públics mitjançant expedient disciplinari i pel que fa a la responsabilitat patrimonial perquè aquesta únicament es donaria si l’Ajuntament es veiés obligat a indemnitzar per l’anul•lació dels contractes adjudicats i, tal i com s’ha raonat en el cos del present informe, els referits contractes no són invàlids, havent desplegat degudament els seus efectes.

No hay comentarios: